Business Internaţional

WeWork, gigantul american din real-estate, care activează şi pe piaţa din România, anunţă retragerea listării de la bursă, după prăbuşirea directorului executiv al companiei

WeWork, gigantul american din real-estate, care...

Autor: Iulian Tenchiu

01.10.2019, 17:48 694

The We Company, compania-mamă sub umbrela căreia se află gigantul american din real-estate WeWork, a decis marţi să îşi retragă listarea la bursă, la o săptămână după ce directorul executiv WeWork, Adam Neumann- implicat într-un conflict de interese- şi-a anunţat demisia din funtea celui  mai valoros start-up din Statele Unite, după ce principalul său susţinător şi membru în boardul companiei, Jamie Dimon, şeful J.P Morgan, cea mai mare bancă americană, l-a convins să renunţe la poziţie pentru că investitorii şi directorii consiliului de administraţie nu-l mai susţin, scrie Reuters. 

Compania americană WeWork, unul dintre cei mai mari operatori de spaţii de co-working din lume, şi-a ajustat sever aşteptările de la listarea la bursă, mizând pe o evaluare de 20-30 mld. dolari, o corecţie dură faţă de evaluarea de 47 mld. dolari la care a realizat ultima rundă de finanţare.

Experţii sunt de părere că demiterea lui Neumann din rolul de CEO al companiei nu este suficientă pentru a asigura companiei succesul. Mai mult decât atât, aceştia consideră că din cauza problemelor interne şi a modelului de business, compania nu va putea rezista în faţa unei crize economice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO