Business Internaţional

Wells Fargo, una dintre cele mai mari instituţii bancare din SUA, trage un semnal de alarmă pentru cei care au investit în Tesla. Ce previziuni mai are banca pentru 2021

Wells Fargo, una dintre cele mai mari instituţii bancare...

Autor: Eduard Ivanovici

02.01.2021, 08:01 1121

Chris Harvey, head of equity strategy în cadrul băncii americane Wells Fargo, a lansat o serie de predicţii pentru 2021, lista începând cu un avertisment pentru cei care au investit în producătorul de automobile electrice Tesla, notează CNBC.

„Îmi aminteşte extrem de mult de sfârşitul anilor ’90. La fel ca Tesla, AOL a avut o tehnologie inovatoare, performanţe incredibile şi s-a alăturat indicelui [S&P 500] în decembrie datorită unor rezultate uimitoare”, spune Harvey. 

AOL, fost lider al industriei de media, şi-a pierdut constant din influenţă în condiţiile în care nu a reuşit să ţină pasul cu noile tehnologii. Harvey avertizează că firma lui Elon Musk se poate confrunta cu o soartă similară, după ce Apple a anunţat că va produce primele vehicule electrice din istoria companiei până în 2024. În 2000, fuziunea dintre AOL şi TimeWarner a dus la pierderi de 200 de miliarde de dolari.

„După ’99, multe companii tech şi-au pierdut de la 50% la 100% din valoare. În 2020, lucrurile se mişcă mult mai rapid. Aşa că dacă pe vremuri sfârşitul începea după 12 luni de rezultate slabe, în prezent nu este nevoie decât de şase luni.”

Acţiunile Tesla au crescut cu 700% de la începutul anului până în prezent, însă datele reprezintă unul dintre motivele pentru care Harvey le transmite clienţilor să nu se gândească cu orice preţ la creşteri.

Astfel, ajungem la numărul doi din lista publicată de Wells Fargo: acţiunile cu rezultate proaste încep să câştige teren.

„Vreţi să vă îndreptaţi atenţia asupra companiilor care se chinuie, alegând firme cu grafice fracturate”, a declarat Harvey, adăugând că învingătorii de anul viitor vor arăta complet diferit faţă de cei din 2020. Investitorii îşi vor pierde interesul în creşterile şi pieţele momentului, pe măsură ce sectoarele afectate de criză îşi vor reveni pe fondul noilor stimulente economice.

Wells Fargo a mai prezis că Partidul Republican din SUA îşi va păstra majoritatea în cadrul Senatului, iar criptomonedele vor continua trendul de creştere din 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO