Business Internaţional

Wells Fargo, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite, a pierdut 2,4 miliarde de dolari între lunile aprilie şi iunie, în primul trimestru încheiat pe scădere după criza din 2008

Wells Fargo, una dintre cele mai mari bănci din Statele...

Autor: Eduard Ivanovici

17.07.2020, 14:25 181

Wells Fargo, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite, a pierdut 2,4 miliarde de dolari între lunile aprilie şi iunie, marcându-se astfel prima scădere trimestrială de la prăbuşirea pieţei imobiliare din 2008 încoace, relatează Associated Press.

Banca ar fi pus deoparte provizioane în valoare de 8,4 miliarde de dolari pentru pierderile din împrumuturi, de peste două ori mai mult faţă de suma din primul trimestru, de vreme ce pandemia de coronavirus a devastat aproape orice aspect al business-urilor din interiorul companiei.

Wells a declarat că numărul de împrumuturi din SUA care au depăşit termenul de plată de 90 de zile a sărit peste 34% în T2 de vreme ce situaţia din interiorul ţării s-a agravat tot mai mult în ultimele săptămâni. Infecţiile au atins niveluri record în câteva state, iar business-urile îşi închis din nou uşile. Totodată, în ultimele 24 de ore, Statele Unite au înregistrat peste 70.000 de infecţii, ducând bilanţul la aproape 3,7 milioane de cazuri şi peste 141.000 de decese.

Banca a declarat că a pierdut 66 de cenţi per acţiune între aprilie şi iunie. Analiştii intervievaţi de FactSet estimau pierderi de 16 cenţi per acţiune. De asemenea, banca a anunţat că rezultatele au fost afectate masiv de pierderile de credite acordate către sectorul imobiliar şi către companiile de petrol şi gaze.

Wells Fargo, cu sediul în San Francisco, a raportat venituri de 17,84 miliarde de dolari în al doilea trimestru, după ce înregistrase 21,58 de miliarde în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cel mai mare creditor ipotecar din Statele Unite a mai declarat că veniturile din dobânzi au scăzut până la 9,9 miliarde de dolari, cu 1,4 miliarde mai puţin faţă de cifrele raportate în primul trimestru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO