Business Internaţional

Warren Buffett pariază jumătate de miliard de dolari pe Nubank, banca digitală din Brazilia care are 40 de milioane de clienţi

Warren Buffett pariază jumătate de miliard de dolari pe...

Autor: Alex Ciutacu

19.06.2021, 15:18 15362

Warren Buffett a investit 500 de milioane de dolari prin intermediul Berkshire Hathaway în compania din spatele Nubank, banca digitală din Brazilia care are aproape 40 de milioane de clienţi, potrivit unui anunţ al comaniei sud-americane, citat de CNBC.

Nubank a fost fondată în 2013 şi a intrat în ultimii ani în vizorul investitorilor, întrucât startup-ul de atunci a reuşit să aducă un nou strat de servicii financiare digitale pentru zeci de milioane de oameni.

Reprezentanţii companiei au declarat pentru Wall Street Journal că iau în calcul şi listarea la bursă, însă nu au pus la punct acest plan şi nu există un calendar oficial stabilit.

Warren Buffett este obişnuit cu investiţiile în firme financiare, întrucât o serie de bănci tradiţionale alături de câteva companii de asigurări reprezintă o parte semnificativă a portofoliului Berkshire.

Trebuie menţionat că Buffett a vândut în primul trimestru din 2021 aproape întreaga participaţie a Berkshire în gigantul Wells Fargo, conform documentelor oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO