Business Internaţional

Warren Buffett părăseşte fundaţia Bill & Melinda Gates şi îşi reiterează promisiunea conform căreia îşi va dona 99% din avere. Acţiunile deţinute de „Oracol” valorează peste 100 mld. dolari

Sursa foto: Hepta.ro

Sursa foto: Hepta.ro

Autor: Eduard Ivanovici

27.06.2021, 16:00 6203

Faimosul investitor Warren Buffett, 90 de ani, şi-a donat către caritate jumătate din acţiunile pe care le deţine în cadrul imperiului Berkshire Hathaway, oferind recent 4,1 miliarde de dolari către patru fundaţii, scrie Reuters.

„Am promis în 2006 că voi distribui toate acţiunile pe care le deţin la Berkshire – aproape 99% din averea mea netă – către filantropie. Cu cei 4,1 miliarde de dolari de astăzi, mă aflu la jumătatea drumului,” spune Buffett.

În urmă cu 15 ani, miliardarul deţinea 478.998 de acţiuni de Clasa A în Berkshire. În prezent, Buffet are 238.624 de acţiuni în valoare de peste 100 de miliarde de dolari, fiind „destinate fundaţiilor caritabile”.

Între timp, investitorul şi-a anunţat demisia din funcţia de administrator al Fundaţiei Bill & Melinda Gates (BMG), unul dintre grupurile care au beneficiat de acţiunile sale.

„Părăsesc acest post aşa cum am făcut cu toate boardurile corporative, excepţia fiind Berkshire. Noul director executiv al BMG este Mark Suzman, o selecţie extraordinară care are întreaga mea susţinere, iar prezenţa mea fizică nu este necesară pentru a-şi atinge obiectivele.”

În martie 2020, Bill Gates a părăsit boardurile Berkshire Hathaway şi Microsoft pentru a-şi dedica „mai mult timp priorităţilor reprezentate de filantropie, inclusiv sănătatea globală, educaţia şi combaterea schimbărilor climatice”, scria miliardarul pe LinkedIn anul trecut.

Gates, care s-a împrietenit cu Buffett în 1991, s-a alăturat boardului Berkshire în decembrie 2004.

Chiar dacă şi-a donat până acum jumătate din acţiunile pe care le deţine în cadrul gigantului de investiţii, averea lui Warren Buffett ajungea la 42 de miliarde de dolari în 2006, conform Forbes.

În prezent, „Oracolul din Omaha” atinge o avere netă de peste 104 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO