Business Internaţional

Warren Buffett al Chinei, cu ochii pe oportunităţi de investiţii în Europa şi SUA

Warren Buffett al Chinei, cu ochii pe oportunităţi de...

Autor: Catalina Apostoiu

10.04.2017, 00:00 329

Conglomeratul chinez Fosun International va căuta în continuare oportunităţi de investiţii în Occident pe fondul temerilor de pe piaţă privitoare la controalele de capital şi nivelurile datoriilor, a anunţat preşedintele companiei, scrie CNBC.

„Vom continua să căutăm oportunităţi de investiţii în Europa şi SUA, în special unele de amploare.  De exemplu, poate că oportunităţile sunt restrânse în sectorul imobiliar, însă sectorul farma ar merita atenţia“, a declarat preşedintele Fosun International Guo Guangchang, adesea supranumit Warren Buffet al Chinei.

Sectorul serviciilor medicale se va afla în centrul atenţiei companiei chineze pe viitor, aceasta intenţionând să achiziţioneze spitale şi centre medicale cu servicii medicale dezvoltate.

„Vrem să facem multe achiziţii“, a declarat preşedintele Fosun. Compania a raportat active consolidate în creştere cu 19,5%, până la 486,78 mld. yuani (70,55 mld. dolari) în ultimul an financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO