Business Internaţional

Warren Buffet revendică din nou locul al treilea în topul bogaţilor de la proprietarul magazinelor Zara

Warren Buffet revendică din locul al treilea în topul bogaţilor de la proprietarul magazinelor Zara

Autor: Marius Oncu

12.08.2012, 14:40 429

Pe primele două locuri se menţin mexicanul Carlos Slim Helu, cu 74 miliarde de dolari, şi cofondatorul Microsoft, Bill Gates, cu 63,6 miliarde de dolari.

Ortega, care i-a luat săptămâna trecută locul al treilea lui Buffet în Indicele Miliardarilor realizat de Bloomberg a cedat poziţia preşedintelui Berkshire Hathaway după ce acţiunile Inditex au scăzut vineri cu 1,8%.

Buffet are acum o avere de 45,5 miliarde de dolari, iar Ortega de 44,8 miliarde de dolari.

"Bursa a cam stagnat săptămâna trecută. Draghi nu a mai spus nimic, iar majoritatea liderilor sunt pe undeva în costum de baie", a afirmat Jack Ablin, director pentru investiţii la BMO Harris Private Bank din Chicago, care are sub administrare active de circa 60 de miliarde de dolari.

Indicle S&P 500 a închis vineri în urcare pentru a şasea şedinţă consecutiv, cea mai lungă perioadă de evoluţie pozitivă începând din 2010, în contextul speculaţiilor că Rezerva Federală Americană va lua noi măsuri de stimulare a economiei. S&P 500 a urcat cu 1,07% săptămâna aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO