Business Internaţional

Vreti sa ajutati la tratarea SIDA in Africa? Cumpara-ti un telefon mobil

13.10.2006, 21:23 18

O noua linie de produse ale unor companii ca Gap, Armani Exchange sau Motorola planuiesc o strangere de fonduri prin care sa ajute in lupta impotriva SIDA din Africa.
Aceste companii, impreuna cu Converse si American Express au creat o serie de noi produse care vor apartine brandului Red si vor aparea in curand in magazinele din Statele Unite. Companiile vor sa vanda produsele cel putin timp de cinci ani de zile si planuiesc sa doneze o parte din profiturile lor Fondului Mondial Anti-SIDA, Tuberculoza si Malarie, scrie International Herald Tribune. Daca produsele Red se vor vinde la fel de bine ca celelalte produse comercializate de companiile care fac parte din acest proiect, fondul va avea de castigat sute de milioane de dolari anual, destul pentru a furniza medicamente necesare tratamentului SIDA pentru sute de mii de africani in fiecare an.
Campania a fost creata de cantaretul Bono de la U2 impreuna cu Bobby Shiver, un politician din California si membru al familiei Kennedy. Reprezentantii fondului, al carui scop principal va fi colectarea de bani din magazinele Red si redistribuirea lor in Africa, au spus ca sutele de milioane de dolari care sunt alocate luptei impotriva SIDA de guvernele din intreaga lume in fiecare an nu sunt suficiente pentru a asigura medicamente tuturor persoanelor care au nevoie de ele. Retailerii care s-au asociat deja demersului Red nu sunt primii care iau parte la astfel de campanii de marketing pentru o cauza.
Companiile care si-au dat acordul ca numele lor sa fie folosite in astfel de proiecte au dat doar anul trecut 11,1 miliarde de dolari (8,6 miliarde de euro) in scopuri caritabile, potrivit IEG, o firma de consultanta. "Red reprezinta unul dintre unul dintre primele eforturi majore de a-i face pe americani sa contribuie la lupta impotriva SIDA de pe alt continent. Si pot face acest lucru intr-un mod foarte simplu, doar prin innoirea telefonului mobil sau prin cumpararea de imbracaminte care face parte din linia Red", a declarat Bill Gates, presedintele Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO