Business Internaţional

Volodymyr Zelenskiy, preşedintele Ucrainei, a fost internat în spital după ce a fost infectat cu Covid-19

Volodymyr Zelenskiy, preşedintele Ucrainei, a fost...

Autor: Alex Ciutacu

12.11.2020, 14:48 90

Preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy a ajuns al spital după ce a fost infectat cu Covid-19 săptămâna aceasta, a anunţat administraţia prezidenţială, citată de Reuters.

„Iniţial a mers acasă, dar a decis să se mute în spital pentru a se izola corespunzător şi a nu expune pe nimeni altcineva”, au transmis un purtător de cuvânt pentru agenţia de presă.

Zelenskiy a anunţat luni că a rezultatul testului său a fost pozitiv. În acelaşi timp, relatările din presa internaţională arată că încă trei oficiali de top ar fi infectaţi printre ei numărându-se atât ministrul de Finanţe al ţării, cât şi ministrul Apărării.

Numărul zilnic de noi infectări cu Covid-19 a început să crească la finalul lunii septembrie şi a rămas constant în ultimele două luni, ceea ce a determinat guvernul să înăsprească măsurile de combatere şi restricţiile până la finalul anului.

Miercuri, cabinetul condus de Zelenskiy a decis să impună o carantină naţională în weekend-uri pentru a opri răspândirea virusului

Ucraina a înregistrat până acum un total de peste 500.000 de cazuri de infectare şi peste 9.100 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO