Business Internaţional

Volkswagen şi Renault încep redeschiderea fabricilor din Europa, în ciuda incertitudinii pe care o reprezintă cererea. Grupul PSA, care produce brandurile Peugeot şi Citroen, estimează că piaţa auto europeană poate înregistra scăderi de până la 50% până la sfârşitul anului

Volkswagen şi Renault încep redeschiderea fabricilor...

Autor: Eduard Ivanovici

23.04.2020, 13:43 143

Producătorii auto, precum Volkswagen, Renault şi Daimler, încep redeschiderea fabricilor, în ciuda incertitudinii pe care o reprezintă cererea de după relaxarea măsurilor de distanţare socială, potrivit Bloomberg.

Volkswagen, cel mai mare producător auto la nivel global, a anunţat că va continua producţia modelului electric ID.3, adăugând că software-urile se află în ultima etapă de dezvoltare.

Grupul Daimler a început să reia treptat producţia motoarelor şi componentelor pentru a pregăti asamblarea noilor modele, precum noul SUV Mercedes-Benz EQC.

În contextul actual, în care cumpărătorii au stat săptămâni întregi în casă, producătorii încearcă să echilibreze cheltuielile şi economiile. Volkswagen a spus că nu va încetini producţia noului ID.3, unul dintre cele mai importante modele din ultimele decenii. Între timp, grupul PSA – care produce brandurile Peugeot, Opel şi Citroen – a declarat că nu va mări producţia, de vreme ce vânzările sunt sub nivelurile normale.

Săptămâna această, Renault a început treptat redeschiderea locaţiilor din Franţa, în condiţiile în care doar un sfert dintre angajaţi îşi vor relua activitatea sub măsuri stricte de igienă şi de monitorizare a temperaturii. De asemenea, compania a reluat activitatea fabricilor din Spania, Portugalia, Maroc şi Rusia.

Grupul PSA a estimat că piaţa auto din Europa va înregistra scăderi de până la 25% anul acesta, numărul putând să de dubleze în cel mai rău caz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO