Business Internaţional

Volkswagen, cea mai mare fabrică de automobile şi cel mai mare angajator din Slovacia, vrea să concedieze sute de angajaţi slovaci, pentru prima dată după criză

Volkswagen, cea mai mare fabrică de automobile şi cel...

Autor: Mediafax

29.01.2019, 16:54 986

Volkswagen, cea mai mare fabrică de automobile din Slovacia şi cel mai important angajator local, intenţionează să îşi reducă forţa de muncă pentru prima dată după criza din 2009, ca parte a unui plan de eficientizare a activităţii, informează Reuters.

Uzina va renunţa la circa 500 de muncitori pe care i-a împrumutat de la unitatea din Ungaria care produce Audi, în 2016, îşi va reduce numărul de subcontractori şi nu va prelungi termenele pentru contractele de muncă pe perioadă determinată, arată un comunicat al companiei.

Volkswagen are în jur de 14.000 de angajaţi în Slovacia, iar producătorul german de automobile nu a precizat cu cât va fi redus numărul acestora. Numărul unităţilor produse nu va scădea, pentru că liniile de producţie vor suferi îmbunătăţiri tehnologice.

Volkswagen spune că vrea să îşi crească eficienţa cu 30% până în 2025, compania fiind determinată să să facă tranziţia către automobile electrice şi autonome, cu orice preţ, după scandalul emisiilor trucate din 2015.

În 2017, la Volkswagen Slovacia a avut loc prima grevă care s-a terminat după şase zile, cu o majorare de salarii, importantă pentru Slovacia, dar sub plăţile lucrătorilor din Germania.

Slovacia produce în total, în patru uzine, 1,08 milioane de maşini, care sunt temelia exporturilor ţării. Producţia este aşteptată să crească la 1,15 milioane de maşini în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO