Business Internaţional

Vladimir Putin: Rusia deţine arme hipersonice şi a început dezvoltarea armamentului strategic

Vladimir Putin: Rusia deţine arme hipersonice şi a...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

01.03.2018, 13:35 385

"Toate ţările cu un nivel ridicat al potenţialului ştiinţific dezvoltă în mod activ arme hipersonice. Rusia deţine deja astfel de arme. Rusia a dezvoltat forţe armate moderne, compacte şi care folosesc tehnologie de ultimă generaţie. Toate navele de ultimă generaţie şi sistemele fără pilot au fost testate. De-a lungul anilor, de la retragerea unilaterală a Statelor Unite din tratatul ABM (n.a. - Tratatul Antirachete Balistice, semnat în 1972, care prevedea limitarea SUA şi a URSS la câte un sistem antirachetă), am continuat să lucrăm intens pentru dezvoltarea unei noi generaţii de armament. Acest lucru a permis obţinerea uor progrese rapide în crearea unui nou armament strategice", a declarat Putin în discursul despre Starea Naţiunii, susţinut în faţa camerelor reunite ale Parlamentului rus.

Preşedintele Rusiei a subliniat poziţia fermă a ţării la nivelul politicii internaţionale, spunând că alte ţări au început să "asculte" părerile Rusiei numai după dezvoltarea de noi arme strategice.

"Desigur, vom continua să dezvoltăm şi să îmbunătăţim sistemele noastre de armament. Astăzi nu v-am vorbit despre tot armamentul nostru şi toate evoluţiile înregistrate. Dar sunt suficiente informaţii deocamdată. În ciuda tuturor problemelor cu care ne-am confruntat în economie, în finanţe, în industria de apărare, în armată, Rusia a rămas şi rămâne cea mai mare putere nucleară. Nu uitaţi, nimeni nu a vrut cu adevărat să discute cu noi. Nimeni nu ne-a ascultat, dar ne ascultă acum", a mai spus Vladimir Putin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO