Business Internaţional

Vladimir Putin nu a fost afectat de complotul de asasinare care îl viza

Vladimir Putin nu a fost afectat de complotul de asasinare care îl viza

Autor: Alin Constantin Pilat

28.02.2012, 14:24 101

Premierul rus Vladimir Putin nu a fost afectat în nici un fel de presupusul complot de asasinare care îl viza, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al acestuia, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

"Nu i-a afectat nici starea de spirit şi nici ritmul de muncă al lui Vladimir Putin", a declarat purtătorul lui de cuvând, Dmitri Peskov, pentru tabloidul Komsomolskaia Pravda.

Analistul rus Andrei Soldatov a declarat pentru RIA Novosti că această presupusă asasinare este o modalitate folosită de Putin pentru a câştiga popularitate înainte de alegerile prezidenţiale de duminică, ipoteză considerată ca fiind "o blasfemie" de către Peskov.

"Putin ar putea profita arătând că are totul sub control şi că ar trebui să îi fim recunoscători pentru siguranţa şi stabilitatea pe care o avem", a declarat Soldatov.

Peskov, la rândul său, a susţinut că această tentativă de asasinare a fost orchestrată de adversarii lui Putin, ei încercând să "se opună oricărui lucru pe care îl face, în mod special pentru stabilizarea situaţiei din Caucazul de Nord".

Televiziunea de stat rusă a prezentat marţi doi bărbaţi reţinuţi în urmă cu o lună de serviciile de securitate ucrainiene în aeroportul din Odessa, fiind bănuiţi că au complotat să îl asasineze pe Vladimir Putin. Înregistrarea video îi arăta pe cei doi bărbaţi recunoscând complotul.

Reportajul TV indica şi că ei au fost aleşi de către liderul separatist cecen, Doku Umarov, să îl asasineze pe premier.

Cu toate acestea, cotidianul ucrainean Segodnia a citat o sursă a poliţiei conform căreia aceeaşi doi bărbaţi plănuiau să asasineze un om de afaceri din Odessa folosind explozibili artizanali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO