Business Internaţional

Virgin Atlantic comanda avioane Airbus

06.08.2004, 00:00 19



Compania aeriana Virgin Atlantic Airways a omului de afaceri Richard Branson a anuntat, ieri, ca a remis grupului european Airbus comenzi pentru 13 de avioane si optiuni pentru a achizitiona inca 13 aparate de zbor, valoarea totala fiind de 5,5 miliarde de dolari.



Cele 26 de avioane avute in vedere de Virgin Atlantic vor servi la indeplinirea obiectivului de a dubla activitatea companiei in urmatorii cinci ani si de a lansa noi rute spre Australia si Caraibe.



Prin aceasta comanda, Airbus inregistreaza o victorie importanta in competitia cu Boeing, cu care concureaza pentru comenzile de avioane civile. Livrarea avioanelor A340-600 comandate de Virgin este prevazuta pentru 2006-2008.



Compania britanica are in plan recrutarea a 1.400 de angajati, lansarea de noi rute spre Cuba, Bahamas si Sydney, si extinderea capacitatii de transport pe rutele existente in urma redresarii turismului mondial.



Pretul de catalog al unui Airbus A340-600 este de circa 200 milioane de euro (240,1 milioane de dolari), insa cumparatorii obtin in mod normal reduceri semnificative la achizitii.



Virgin a comandat deja avionul A380 cu 555 de locuri de la Airbus, dar a amanat cu mai mult de un an, in luna mai, planurile de a introduce in activitate noua aeronava, pana la finalul lui 2007.



"Suntem foarte fericiti ca Richard Branson isi exprima interesul pentru avioanele noastre, dar nu putem confirma deocamdata detaliile", a declarat un purtator de cuvant.



La Salonul din Farnborough, care a avut loc luna trecuta, Airbus a anuntat contracte cu o valoare de circa 10,6 miliarde de dolari, pentru aproximativ 86 de aeronave.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO