Business Internaţional

Viktor Orban: Guvernul Ungariei nu va lua măsuri de austeritate

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Liviu Popescu

07.10.2014, 00:00 373

Guvernul maghiar nu va lua măsuri de austeritate, a afirmat premierul Ungariei Viktor Orban într-un interviu acordat cotidianului Vas Nepe şi preluat de Portfolio.hu. Reformele din sistemul educaţional se îndreaptă în direcţia bună, însă mai sunt multe de făcut pentru ca sistemul să funcţioneze „perfect“.

El a adăugat că Ungaria se află „în pragul unei mari epoci“ şi le-a reamintit alegătorilor că pe 12 octombrie, când Ungaria va avea alegeri locale, actuala coaliţie Fidesz-KDNP a câştigat toate alegerile de la cele parlamentare din 2010. Premierul le-a cerut alegătorilor să demonstreze că „Ungaria este a noastră şi noi decidem ce se întâmplă aici“.

Orban a spus că maghiarii s-au confruntat cu trei mari probleme până la venirea la putere a partidului său: inflaţie ridicată, rate mari ale dobânzilor şi oportunităţi mici pentru găsirea unui loc de muncă. El a spus că din 2010, de când a venit la putere, inflaţia a fost ţinută sub control şi în prezent patru milioane de unguri au un loc de muncă stabil. Premeriul a  spus că numărul acestora va creşte la cinci milioane în perioada următoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO