Business Internaţional

VIDEO. Top 10 reclame la Super Bowl. Cât a costat difuzarea unui spot publicitar de 30 de secunde

VIDEO. Top 10 reclame la Super Bowl. Cât a costat...

Autor: Oana Stupinean

02.02.2015, 15:08 1178

Super Bowl-ul este cea mai aşteptată competiţie sportivă de către americani, în special pentru advertiseri care profită de ocazia evenimentului, devenit ”sărbătoare naţională” pentru a lansa cele mai creative campanii publicitare, scrie Business Insider.

De-a lungul anilor a devenit cel mai urmărit program de televiziune din Statele Unite ale Americii, iar difuzarea a 30 de secunde a unui spot publicitar de televiziunea americană NBC costă 4.5 milioane de dolari.

1.      Always

Always brandul destinat femeilor a lansat campania ”Like a girl” în cadrul Super Bowl 2015. Video-ul de 3 minute, lansat în iunie 2014 a adunat peste 80 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Spotul publicitar realizat de agenţia de publicitate Leo Burnett a fost ”tăiat” la 60 de secunde pentru Super Bowl.

2.      BMW

BMW a revenit în cadrul Super Bowl după patru ani, cu un spot publicitar de 60 de secunde în care se promovează modelul electric i3.

 

3.      Coca-Cola

Spotul publicitar Coca-Cola se bazează pe importanţa ”injectării fericirii în internet”, adică nevoia unui online pozitiv.

4.      Fiat Chrysler

Încă din 2010, Fiat Chrysler a cheltuit peste 90 de milioane de dolari pentru publicitate în cadrul evenimentului Super Bowl, potrivit companiei de cercetare Kantar Media, iar anul acesta a rulat 3 spoturi publicitare.

5.      Kia

Kia a apărut la Super Bowl pentru al şaselea an consecutiv, promovând modelul Sorento.

6.      Lexus

Reclama de 30 de secunde a rulat în prima jumătate a meciului.

7.      McDonald's

Leo Burnett a creat campania de comunicare ”Pay With Lovin`Promotion” pentru McDonald's. În cadrul spotului publicitar au fost selectaţi câţiva clienţi McDonald's care plateau consumaţia cu ”iubire”. Mai exact, fiecare participant trebuia să sune o persoană apropiată şi să-i spună că o iubeşte.

8.      Mercedes-Benz

Spotul publicitar Mercedes-Benz care a rulat în cadrul evenimentului Super Bowl a fost lansat pe 26 ianuarie.

Reclama animată realizată de agenţia Merkley+Partners este o trecere de la spoturile ”serioase” caracteristice brandului Mercedes, la o abordare mai flexibilă.

9.      Pepsi

Pepsi a sponsorizat concertul Katy Perry şi a rulat un spot publicitar de 30 de secunde.

10.  Victoria's Secret

Victoria's Secret a revenit în cadrul evenimentului Super Bowl după o pauză de 7 ani cu spotul publicitar ” Don't Drop The Ball”, un reminder pentru apropierea sărbătorii de Valentine's Day.

În spotul publicitar modelele de top VS Behati Prinsloo şi Candice Swanepoel joacă fotbal. Niciun articol vestimentar VS nu apare în spot.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO