Business Internaţional

VIDEO. O avalanşă provocată de cutremurul din Nepal loveşte o tabără de alpinişti de pe muntele Everest

VIDEO. O avalanşă provocată de cutremurul din Nepal...

Autor: Alexandru Nanu

27.04.2015, 15:16 1198

Un clip postat pe Youtube surprinde imagini filmate de de alpiniştii din tabăra de bază de pe Muntele Everest cu avalanşa provocată de cutremul cu magnitudinea de 7,8 grade produs sâmbătă în Nepal, care s-a soldat  cu decesul a 18 persoane.

Elicopterele au reluat, luni dimineaţa, evacuarea alpiniştilor blocaţi pe MunteleEverest, în urma avalanşelor declanşate de cutremurul din Nepal, scrie pe conturile sale de Facebook şi Twitter alpinistul român Alex Găvan.

Vremea s-a îmbunătăţit luni dimineaţa şi elicopterele se îndreaptă către tabăra de bază de pe Muntele Everest pentru aducerea celor 210 alpinişti blocaţi, scrie şi BBC News Online. Cutremurul a declanşat o avalanşă uriaşă care a îngropat parţial tabăra de bază în care se aflau numeroşi alpinişti străini şi ghizii lor nepalezi. Cel puţin 18 persoane au murit şi alte 60 au fost rănite, afirmă BBC, adăugând că multe altele sunt date dispărute.

Echipele de salvare au declarat pentru BBC că alpiniştii blocaţi pe Everest nu au putut coborî deoarece echipamentul lor a fost luat de avalanşe. Ministrul nepalez al Turismului, Deepak Chanda Amatya, a declarat că peste 50 de alpinişti au fost salvaţi.
La rândul său, Ministerul român de Externe a precizat că 28 de români au fost localizaţi în Nepal şi se află în siguranţă.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO