Business Internaţional

Victorie uriaşă pentru Donald Trump: Cea mai amplă reformă fiscală din istoria Statelor Unite a trecut de Senat. Impozitul pentru corporaţii va fi tăiat de la 35% la 21%

Victorie uriaşă pentru Donald Trump: Cea mai amplă...
20.12.2017, 17:06 1264

Donald Trump este la un vot distanţă de cea mai mare victorie de până acum ca preşedinte, după ce Senatul a trecut cea mai radicală reformă fiscală din ultima generaţie, scrie Financial Times.

Acum, legea trebuie să fie adoptată de Camera Reprezentanţilor, care va vota spre finalul zilei. Republicanii spun că tăierile de taxe de 1.500 de miliarde de dolari este vital pentru reenergizarea economiei americane şi îl văd ca fiind crucial pentru a-şi păstra controlul Congresului în alegerile de anul viitor.

Senatul a trecut legea cu 51 de voturi pentru şi 48 împotrivă.

Imediat după vot, Trump a transmis, prin intermediul Twitter, că ”Senatul SUA tocmai a adoptat cea mai mare tăiere de taxe şi reformă fiscală din istorie”.

Legea nu a fost lipsită de controverse, întrucât Trump i-a forţat pe parlamentarii Republicani să o voteze, încercând să securizeze o victorie categorică în cele 11 luni de preşedinţie, marcate de investigaţia asupra implicării ruşilor în campania sa, şi de progrese limitate în relaţia SUA-Mexic.

Planul lui Trump ar urma să livreze o tăiere masivă de taxe corporaţiilor şi o serie de reduceri temporare, mai modeste, persoanelor fizice. Republicanii spun că reforma va aduce mai mulţi bani clasei de mijloc, dar Democraţii susţin că ăde fapt este un cadou oferit celor bogaţi şi puternici.

Piesa centrală a pachetului de reforme este o tăiere masivă de taxe pentru corporaţii, impozitul pe venit fiind redus de la 35% la 21%, ceea ce va aduce Statele Unite în linie cu ţările dezvoltate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO