Business Internaţional

Veşti triste pentru Daily Mail

Veşti triste pentru Daily Mail

Autor: Bogdan Cojocaru

02.06.2020, 00:00 371

În ciuda scăderii veniturilor din cauza pandemiei, cel mai mare grup de presă din Marea Britanie, proprietarul Daily Mail, majorează dividendele către acţionarii săi, în timp ce angajaţii au primit reduceri salariale şi acţiuni ale firmei în locul a ceea ce au pierdut din venituri, scrie Deutsche Welle.

Cel mai mare grup de ziare din Marea Britanie, Daily Mail & and General Trust (DMGT), proprietar al ziarelor Daily Mail, The i and Metro, a crescut plata intermediară a dividendelor pentru investitori cu 3%. DMGT a explicat că acest lucru se bazează pe performanţa companiei în prima jumătate a exerciţiului financiar. Această manevră a apărut după un raport care arată venituri din publicitate tipărită în întreaga companie în scădere cu 70% în aprilie şi martie şi o reducere cu 44% a profitului înainte de impozitare din semestrul fiscal încheiat în martie.

Cifrele dezvăluite de o organizaţie de audit a presei arată că vânzările ziarelor din Marea Britanie au scăzut dramatic de la începutul perioadei de blocaj economic, niciun ziar naţional nevânzând mai mult de 1 milion de exemplare pe zi în contextul în care cititorii au cumpărat mai rar jurnale. DMGT a decis să nu trimită în şomaj niciunul dintre cei 2.400 de angajaţi în aprilie, cerându-le în schimb acestora să accepte o reducere temporară a salariului în schimbul acţiunilor companiei. Personalului care câştigă peste 40.000 de lire sterline pe an i s-a propus o reducere de salariu cuprinsă între 1% şi 26%. Preţul acţiunilor oferite este cel al pieţei în ziua emiterii acţiunilor, iar dacă preţul acţiunii va fi mai mic atunci când angajatul vinde la o dată ulterioară, compania va oferi compensaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO