Business Internaţional

Veşti proaste pentru Elon Musk: Acţiunile Tesla scad cu până la 13% şi intră în teritoriu negativ pentru acest an

Veşti proaste pentru Elon Musk: Acţiunile Tesla scad cu...

Autor: Mediafax

24.02.2021, 09:45 221

Tesla a suferit pierderi accentuate, marţi, investitorii renunţând la companiile din tehnologie. Acţiunile producătorului de vehicule electrice au scăzut cu până la 13% - cea mai proastă zi din septembrie - înainte de a-şi reveni într-o oarecare măsură. 

Acţiunile au încheiat sesiunea cu un minus de 2,19%.

Tesla a pierdut 8,55% luni. După pierderile de marţi, Tesla a intrat în teritoriu negativ pentru 2021.

Producătorul de maşini este copilul teribil al acţiunilor din tehnologie perturbatoare, pe care investitorii le-au favorizat în perioada pandemiei. Cu toate acestea, perspectivele unor noi măsuri de stimulare şi o lansare pe scară largă a vaccinurilor au făcut recent sectoarele cu scăderi mai atractive pentru investitori.

Tesla este pe cale să înregistreze a treia săptămână consecutivă de pierderi.

Compania este, de asemenea, expusă acum la fluctuaţiile bitcoin după ce a cumpărat criptomonede în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Bitcoin a scăzut cu 10% în ultimele 24 de ore pentru a ajunge sub 50.000 de dolari, potrivit datelor Coin Metrics.

Tesla a terminat anul 2020 drept una dintre cele mai performante acţiuni ale anului. Acest impuls a continuat şi în 2021, atingând un maxim istoric pe 25 ianuarie. De la acel moment, acţiunile au scăzut cu 28%.

Compania nu este singurul nume tehnologic care a experimentat presiuni de vânzare în ultimele sesiuni.

Luni, indicele tehnologic Nasdaq Composite a scăzut cu 2,5%, în condiţiile în care Apple, Amazon şi Microsoft au pierdut peste 2%. Scăderea Nasdaq a continuat şi marţi, cu 1,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO