Business Internaţional

Veşti proaste din SUA şi Germania

Veşti proaste din SUA şi Germania

Foto Shutterstock

Autor: Catalina Apostoiu

09.09.2011, 00:05 2187

Ultimele date cu privire la starea a două dintre cele mai importante economii ale lumii, SUA şi Germania, vin să susţină temerile că ritmul de creştere al economiei mondiale încetineşte.

Potrivit ultimului raport privitor la starea economiei al băncii centrale americane (Fed), economia SUA nu şi-a acce­lerat ritmul de creştere în ultimele săptămâni, datele din multe domenii fiind în continuare foarte slabe, potrivit BBC News. Conform raportului, activitatea fabricilor a rămas instabilă, vânzările din retail sunt în continuare slabe, iar piaţa rezidenţială nu a înregistrat niciun avans.

Potrivit raportului Beige Book, volatilitatea de pe pieţele de acţiuni şi nesiguranţa economică în creştere au subminat încrederea consumatorilor şi a investitorilor.

Un raport privitor la situaţia locurilor de muncă publicat vinerea trecută a generat dezamăgire generală, niciun loc nou de muncă nefiind înregistrat în luna august pentru prima dată din 1945, rata şomajului menţinându-se la 9,1%.

În Europa, datele venite de la cea mai mare economie, cea a Germaniei, s-au situat de asemenea sub aşteptări.

Astfel exporturile germane au scăzut cu 1,8% în iulie faţă de luna anterioară, peste aşteptări, comparativ cu un declin de 1,2% în luna iunie. Economiştii anticipaseră o scădere de numai 0,1% a exporturilor în iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO