Business Internaţional

Veşti proaste din Europa: Indicatorii economici nu arată bine deloc, iar Banca Centrală Europeană nu ştie cum să mai revitalizeze bătrânul continent. „Perspectivele devin din ce în ce mai rele”

Veşti proaste din Europa: Indicatorii economici nu...

Autor: Alex Ciutacu

25.07.2019, 19:26 2684

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE) Mario Draghi a pregătit terenul pentru o nouă rundă de stimuli monetari ce va fi lansată în luna septembrie pentru a combate încetinirea economică severă din zona euro, potrivit Bloomberg.

„Perspectivele devin din ce în ce mai rele. Devine din ce în ce mai rău în sectorul de producţie în special, şi devine din ce în ce mai rău în ţările unde producţia este extrem de importantă”, a spus Mario Draghi astăzi în Frankfurt după întâlnirea Consilului de Guvernare al BCE.

BCE se pregăteşte astfel să reducă dobânda de referinţă şi să reimplementeze programele de bani ieftini.

Cu toate acestea, moneda euro şi randamentele obligaţiunilor înregistrează o uşoară revenire de moment. Mario Draghi susţine că discuţiile din Consiliu au fost dificile în contextul în care membri au avut dificultăţi în a stabili din ce ar trebui să fie format un nou pachet de stimuli.

„Pieţele vor continua să speculeze cu privire la compoziţia pachetului de stimuli, şi suntem cumva dezamăgiţi de lipsa de detalii. Totuşi, acum e o problemă de când şi cum va interveni BCE, şi nu ne mai întrebăm dacă va acţiona sau nu”, spune Piet Christiansen, economist în cadrul Danske Bank, care spune că se aşteaptă la o reducere a dobânzii de bază cu 0,2%.

La doar câteva ore după ce datele pe mediul de business gerrman au luat cea mai pesimistă întorsătură din ultimul deceniu, BCE şi-a ajustat promisiunea cu privire la dobânzi – care deja sunt la minime record – şi a semnalat continuarea erei banilor ieftini.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO