Business Internaţional

Veşti bune: Comisia Europeană pune pe masă 370 de mil. de euro pentru îmbunătăţirea calităţii apei şi reducerea apelor reziduale în România

Veşti bune: Comisia Europeană pune pe masă 370 de mil....

Autor: Mediafax

24.11.2020, 18:13 262

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de aproape 370 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a îmbunătăţi furnizarea de apă potabilă sigură şi colectarea şi tratarea apelor reziduale în judeţele Constanţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi parţial în judeţele Ilfov şi Braşov.

Proiectul în valoare de 370 de milioane de euro va îmbunătăţi şi va extinde infrastructura de alimentare cu apă şi de canalizare în şase judeţe din România: Constanţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi părţi din judeţul Ilfov şi Braşov.

„Acest proiect, care completează investiţiile anterioare ale UE vizând modernizarea infrastructurilor de alimentare cu apă şi de evacuare a apelor reziduale din România, va asigura accesul continuu la apă potabilă sigură şi va reduce poluarea râurilor şi a apelor subterane, în conformitate cu obiectivele Comisiei din cadrul Pactului verde”, spune comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Prin acest proiect se vor reduce poluanţii din apa potabilă şi riscurile aferente pentru sănătate, se va stimula biodiversitatea şi dezvoltarea activităţilor industriale, comerciale şi recreative.

Se preconizează că proiectul va crea 156 de locuri de muncă permanente şi va deveni operaţional începând din iulie 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO