Business Internaţional

Verdict pentru JO 2021. Competiţia sportivă are loc indiferent de situaţia COVID de la Tokyo

Verdict pentru JO 2021. Competiţia sportivă are loc...

Autor: Serban Picu

22.05.2021, 15:13 179

Jocurile Olimpice din Japonia sunt programate în perioada 23 iulie – 8 august. Competiţia va fi organizată deşi Tokyo va fi în stare de urgenţă până pe 31 mai. Cel puţin 75% din locatarii din satul olimpic vor fi vaccinaţi pentru Jocurile Olimpice.

După toate controversele pe care le-au creat, Jocurile Olimpice vor avea loc 100%. Aşa spune John Coates, directorul comisiei de coordonare a Jocurilor Olimpice de anul acesta.

„Sfatul pe care l-am primit din partea OMS şi toate celelalte sfaturi ştiinţifice şi medicale pe care le-am primit arată că toate măsurile pe care le-am subliniat în regulament şi în versiunea actuală a acestuia ... Toate măsurile pe care le luăm sunt satisfăcătoare şi vor asigura desfăşurarea în siguranţă a Jocurilor Olimipice din punct de vedere sanitar indiferent că va fi stare de urgenţă sau nu”, a declarat John Coates.

Dar japonezii tot nu vor să audă de Jocuri Olimpice în vară. Yukio este directorul unui spital din Osaka şi a povestit despre lupta pe care a dus-o mama lui împotriva COVID-19. Acesta a subliniat cât de periculoasă e situaţia din Japonia în perspectiva Jocurilor Olimpice.

„Mi-am pierdut mama iubită care trăia în Osaka din cauza COVID-19. Infectivitatea tulpinii mutante e atât de periculoasă încât chiar şi dacă te protejezi, tot ai putea ajunge să fii infectat, din păcate”, susţine Yukio Nishiguchi, directorul siptalului Juso din Osaka.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO