Business Internaţional

Veolia, acuzată într-un scandal de contaminare a apei în SUA

Veolia, acuzată într-un scandal de contaminare a apei...

Autor: Bogdan Cojocaru

24.06.2016, 00:00 190

Grupul francez Veolia, cu operaţiuni şi în România, şi o companie americană sunt acuzate de statul Michigan într-un caz de contaminare, din neglijenţă, cu plumb a apei potabile furnizate oraşului Flint. Veolia respinge acuzaţia. Autorităţile din Michigan au atacat grupul francez şi compania americană Lockwood, Andrews & Newman (LAN) în justiţie, scrie AFP.

Între 2014 şi 2015, locuitorii din Flint au bău apă contaminată sever în timp ce Veolia, spun autorităţile, avea sarcina de a verifica dacă apa era potabilă. Bill Schuette, procurorul statului Michigan, este deosebit de ofensiv: „La Flint, Veolia şI LAN au fost alese pentru efectuarea unei lucrări şi au eşuat lamentabil. Recomandările lor frauduloase şi periculoase au agravat o situaţie care era deja foarte proastă“.

Contractul dintre Flint şi Veolia datează din februarie 2015. Potrivit procurorului, grupul a asigurat de cel puţin două ori că apa “este conformă cu criteriile federale”. Statul Michigan cere despăgubiri care se pot ridica la milioane de dolari. Veolia respinge acuzaţiile, pe care le consideră “total false şi nefondate”. Francezii explică că “în niciun moment obiectul de intervenţie al Veolia nu a inclus teste pentru plumb şi cupru, testele fiind efectuate de o altă companie. Misiunea Veolia ţinea de analiza efectelor reziduale ale procesului de clorinare”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO