Business Internaţional

Veniturile Starbucks „se răcesc”: Cel mai mare lanţ de cafenele din lume a înregistrat o scădere a veniturilor în valoare de 3 miliarde de dolari

Veniturile Starbucks „se răcesc”: Cel mai mare lanţ...

Autor: Eduard Ivanovici

27.06.2020, 18:28 1178

Starbucks se aşteaptă la o scădere masivă a veniturilor din al treilea trimestru fiscal, în valoare de 3 miliarde de dolari, declinul fiind cauzat de măsurile de distanţare socială impuse pentru a controla numărul de infecţii cu coronavirus. Cu toate acestea, experţii din cadrul companiei estimează că afacerile vor reveni la normal până la sfârşitul anului, scrie ABC News.

De asemenea, criza generată de COVID-19 va reduce profiturile cu aproape 2 miliarde de dolari în al doilea trimestru fiscal.

„Brandul Starbucks este rezilient, încrederea consumatorilor este puternică şi credem că cea mai grea perioadă a trecut”, a declarat Kevin Johnson, preşedintele şi CEO-ul companiei.

Vânzările companiei au înregistrat un declin de 65% de-a lungul lunii aprilie. În plus, Starbucks se aşteaptă la o scădere de 10-20% în locaţiile din Statele Unite până la sfârşitul anului fiscal (27 septembrie).

În China, primul epicentru al pandemiei, vânzările înregistrau o scădere de 14% la sfârşitul lui mai după ce scăzuseră în luna februarie cu 78%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO