Business Internaţional

Venitul universal de bază este cheia către recuperare economică: Cum vede unul dintre cele mai mari think tank-uri din Marea Britanie situaţia actuală a crizei generate de coronavirus

Venitul universal de bază este cheia către recuperare...

Autor: Eduard Ivanovici

10.06.2020, 16:55 294

Regatul Unit ar trebui să introducă un venit universal de bază pentru a susţine cetăţenii afectaţi de pandemia de coronavirus, spune Societatea Regală pentru încurajarea Artelor, Industriei şi Comerţului (RSA).

Astfel, guvernul ar trebui să ofere iniţial 2.500 de lire prin intermediul sistemului de taxe şi impozite, sumă ce ar putea creşte în timp până la 5.000 de lire, potrivit Bloomberg.

Economia Marii Britanii se chinuie după ce restricţiile impuse de coronavirus au închis business-urile şi au ţinut oamenii departe de locul de muncă. Programele iniţiate de guvern în timpul pandemiei susţin în prezent 11,5 milioane de locuri de muncă pentru un cost total de 27 de miliarde de lire, fapt ce alimentează tot mai mult incertitudinile cu privire la scenariul în care programele vor fi retrase fără lansarea altor iniţiative de acelaşi calibru.

„Combaterea insecurităţii economice este esenţială pentru recuperarea Marea Britanii. Conversaţiile despre cum vor construi un viitor mai bun după pandemie trebuie să înceapă acum. Trebuie să fim curajoşi”, a declarat Alan Lockey, şeful diviziei „Future Work Centre” din cadrul think tank-ului.

„O privire rapidă asupra ultimelor şapte mari scăderi economice sugerează faptul că economia a rămas fost afectată în mod permanent după un declin mai accentuat”, spune Dan Hanson, economist în cadrul Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO