Business Internaţional

Vederi vechi de 100 de ani scot la iveală Japonia în perioada ei de modernizare

O geisha se plimbă de-a lungul bulevardului Matsukagecho-dori, pe fiecare parte a drumului fiind vizibile diverse semne şi magazine.

Autor: Maria Tufan

21.02.2016, 21:01 847

Vederile ieftine pe care le găsim acum în magazinele turistice nu par să mai aibă nimic din eleganţa şi ineditul celor vechi. O colecţie apărută în 1900, cu imagini din Japonia, a fost descoperită şi făcută publică, pentru a arăta lumii întregi o altă faţă a ţinutului asiatic.

Fotografiile surprind o ţară aflată într-o perioadă de tranziţie în care clădirile moderne şi noile modalităţi de transport încep să se invească. De la grădini înflorite, la oameni bucurându-se de cel mai bătrân parc de distracţii din ţară, imaginile expuse în New York Public Library ne arată o ţară vie, plină de culoare.

Fotografiile colorate de mână surprind zone din Tokyo şi Yokohoma înainte de 1923, atunci când cutremurul Great Kanto a lovit, lăsând în urmă mai multe ruine. Printre cele mai spectaculoase imagini se numără una realizată în 1922, cu parcul Asakusa Tokyo Park, la vremea respectivă cartierul-spectacol al oraşului, aflat în plină glorie înainte de a fi distrus în întregime.

DailyMail pune la dispoziţie câteva dintre vederile istorice cu Japonia în rol principal.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO