Business Internaţional

Vanzarile L''Oreal au crescut cu 5,4%

13.07.2005, 19:04 11

L''Oreal, cel mai mare producator de cosmetice din lume, a anuntat o crestere a vanzarilor pentru al doilea trimestru al acestui an cu 5,4%, relateaza Bloomberg.

Oficialii companiei spun ca imbunatatirea rezultatelor se datoreaza lansarii unor noi produse, care a sporit considerabil castigurile din Statele Unite si Rusia si a stopat scaderile din Europa de Vest.

Actiunile L''Oreal au crescut cu 3,4% si au atins, astfel, cel mai inalt nivel din ultimele 12 luni. Ele erau ieri cotate la 61,7 euro pe actiune, cu 1,55 euro mai mult decat in ziua precedenta.

"Scaderea performantelor companiei L''Oreal din ultimii trei ani a fost de ajuns. In primul trimestru, piata a fost si ea foarte dezamagita de aceste rezultate, mai ales cele din Europa de Vest", a spus Thierry Cantet, specialist in probleme de strategie in cadrul Societe Generale din Paris.

El a adaugat, insa, ca declinul companiei a luat sfarsit acum.

Vanzarile au urcat pana la 3,62 de miliarde de euro (4,4 miliarde de dolari) in ultimele trei luni. Presedintele firmei producatoare de cosmetice, Lindsay Owen-Jones, a mizat pe introducerea a noi produse, precum samponul Fructis, pe piata din Statele Unite si rujurile Maybelline in China si Rusia, pentru a compensa stagnarea cererii din Europa de Vest.

L''Oreal, care realizeaza aproape jumatate din vanzarile sale in partea de vest a Europei, a inregistrat in aceasta regiune o crestere a profitului cu 1%, dupa scaderea profiturilor cu care s-a confruntat in primele trei luni ale anului.

Reprezentantii companiei au mai declarat ca vanzarile pe primul semestru al 2005 au crescut, de asemenea, cu 3,5 procente, pana la 7,16 miliarde de euro.

"Datorita activitatilor intense de promovare a produselor si de lansare de noi produse, aceasta crestere ar trebui sa se accelereze in urmatoarele luni. Recenta crestere a vanzarilor ne face sa fim si mai increzatori in fortele noastre in ceea ce priveste obtinerea celor mai bune rezultate", spune Owen-Jones. alina.vasilca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO