Business Internaţional

Vânzările auto din SUA au înregistrat un nou record anul trecut, de 17,4 milioane unităţi

Vânzările auto din SUA au înregistrat un nou record...

Autor: Marius Oncu

06.01.2016, 11:50 90

Conform datelor furnizate de Autodata Corp, vânzările s-au ridicat la 17,47 milioane de maşini, depăşind precedentul record de 17,41 milioane, înregistrat în anul 2000.

Preţurile mici la carburanţi, accesul uşor la credite şi creşterea economică au susţinut piaţa auto din SUA anul trecut.

WardsAuto, firmă care furnizează date economice pentru analiză utilizate şi de autorităţile americane, a anunţat că vânzările au atins anul trecut un record de 17,39 milioane de maşini, peste precedentul maxim, înregistrat în 2000 la 17,35 milioane.

Conform calculelor Autodata, piaţa a crescut anul trecut cu 9%. Vânzările anualizate calculate în luna decembrie, ţinând cont de factori sezonieri, s-au situat la 17,34 milioane de maşini, sub estimarea de 18,1 milioane a analiştilor consultaţi de Reuters.

"Economia SUA continuă să crească şi sunt prezenţi cei mai importanţi factori care susţin cererea, astfel că ne aşteptăm să vedem în 2016 un al doilea an la rând de vânzări record pentru industria auto", a declarat economistul şef al General Motors, Mustafa Mohatarem.

Cei mai importanţi factori pentru cerere sunt disponibilitatea locurilor de muncă şi creşterea veniturilor disponibile, a spsus el.

Piaţa auto din SUA şi-a revenit treptat începând din 2009, când a atins 10,4 milioane autovehicule, cel mai redus nivel ajustat la populaţie de după Al Doilea Război Mondial.

Cumpărătorii americani au continuat anul trecut să se orienteze către maşinile mai mari, precum SUV-uri, în contextul preţurilor mici la carburanţi şi ca urmare a reducerii consumului maşinilor din această categorie în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO