Business Internaţional

Vanzarea panicata de actiuni ar putea fi o greseala

30.09.2008, 18:42 18

Grupul Raiffeisen considera ca vanzarea panicata de actiuni pe pietele de capital in urma evenimentelor din Statele Unite ar putea fi o greseala, deoarece bursele au potentialul de a recupera rapid pierderile daca autoritatile americane gasesc o solutie viabila pentru criza.

Banca nu prezinta recomandari pe termen scurt clientilor sai, deoarece "perspectivele sunt dominate de aspecte politice".
Cu toate acestea, Raiffeisen considera ca scaderile bursiere masive care au avut loc luni si marti in urma respingerii planului de salvare a sectorului financiar in Camera Reprezentantilor ar putea fi recuperate la fel de repede daca programul sau o varianta a acestuia vor trece de Legislativul de la Washington.
Totodata, grupul austriac considera ca astfel de crize sunt o buna oportunitate de diversificare a portofoliului pentru investitori, desi urmatoarele zile ar putea fi "neplacute".
In ceea ce priveste pietele obligatiunilor, Raiffeisen considera ca randamentele pe termen scurt ar putea fi mari, daca bursele recupereaza rapid scaderile.
Obligatiunile guvernamentale au urcat puternic la inceputul acestei saptamani datorita dorintei investitorilor de a evita plasamente riscante, insa ar putea reveni la cotatii normale in conditiile unei revigorari a sectorului financiar.
Daca Legislativul si administratia Statelor Unite nu ajung la un acord, pietele de capital s-ar putea stabiliza la niveluri mult inferioare celor actuale. In acelasi timp, "mai multe banci americane decat este necesar" vor intampina dificultati grave.
Potrivit Raiffeisen, pierderile de luni ale Wall Street se ridica la 1.200 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO