Business Internaţional

Vânzarea operaţiunilor TikTok din SUA, pusă pe pauză. Administraţia Biden revizuieşte poziţia oficială faţă de Beijing

Vânzarea operaţiunilor TikTok din SUA, pusă pe pauză....

Autor: Alex Ciutacu

11.02.2021, 05:50 130

Administraţia Biden a semnalat că va relaxa eforturile prin care americanii îi obligă pe chinezii de la ByteDance să vândă operaţiunile din SUA ale popularei aplicaţii TikTok – o iniţiativă lansată de Donald Trump în ultima parte a mandatului său, potrivit Bloomberg.

Noul preşedinte american i-a cerut miercuri unui judecător federal să pună pe pauză procesul deschis în legătură cu interdicţia aplicată de fostul preşedinte Trump pentru TikTok.

Casa Albă a transmis că TikTok face parte dintr-o reexaminare la scară largă a poziţiei guvernului american faţă de politicile Beijingului. Revizuirea va cuprinde şi această temă, a modului în care datele americanilor pot fi protejate online.

În urma analizei, administraţia Biden va pregăti o soluţie „decisivă şi eficientă”, deşi nicio acţiune nu este iminentă, a declarat Jen Psaki, secretarul de presă de la Casa Albă.

Această evoluţie arată că vânzarea forţată a operaţiunilor americane ale TikTok nu stă foarte sus în lista de priorităţi a noului preşedinte american, deşi compania rămâne încă în discuţii cu autorităţile de reglementare. Până acum, noul preşedinte şi-a dedicat timpul unor noi pachet de sprijin economic pentru a atenua impactul pandemiei.

Dincolo de TikTok, administraţia Biden a pus pe pauză mai multe acţiuni care au fost etichetate de Trump drept priorităţi de securitate naţională legate de China, inclusiv o serie de tarife comerciale şi delistarea companiilor chineze de pe bursele americane.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO