Business Internaţional

Valizele de 1,5 miliarde de dolari. Samsonite, gata de listare la bursa din Hong Kong

Samsonite s-a listat la bursa de la Hong Kong, cu o IPO de 1,5 mld. de dolari
31.05.2011, 13:57 204

Producătorul de genţi Samsonite, deţinut de compania deinvestiţii CVC Capital Partners, a înregistrat subscrieri deacţiuni, valoarea în urma ofertei publice iniţiale ridicându-se la1,5 miliarde de dolari, conform Reuters.

Samsonite se va alătura unor companii precum L'Occitane şibrandurilor de lux Prada SpQ şi Coach, care au targetat HongKong-ul pentru a-şi creşte popularitatea printre consumatoriiasiatici şi pentru a găsi investitori în vederea extinderii înregiune.

Creşterea economică rapidă a Chinei a dus la dezvoltarea uneinoi clase de consumatori în mai multe oraşe, care îşiachiziţionează din ce în ce mai multe produse de lux, de la genţi,pantofi până la bijuterii.

"Cererea totală pentru produsele de firmă nu a scăzut", a spusRenee Tai, analist în cadrul Samsuing Securities din Hong Kong.Potrivit acestuia, Samsonite va pune în vânzare în cadrul oferteiiniţiale peste 671 de milioane de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO