Business Internaţional

Val uriaş de privatizări în Brazilia: 58 de active implicate

Sursa foto: 123rf.com

Sursa foto: 123rf.com

Autor: Catalina Apostoiu, Bogdan Cojocaru

28.08.2017, 00:00 337

Guvernul brazilian a anunţat săptămâna trecută cel mai vast plan de privatizări de la preşedinţia lui Fernando Henrique Cardoso (1995-2002) încoace, relatează La Tribune. Planul implică 58 de active din sectoare variate, de la autorute, porturi, până la aeroporturi.

Electrobras, cea mai mare companie de energie din America Latină, ale cărei 233 de centrale produc o treime din energia ţării, va fi de asemenea privatizată. Însă, în faţa criticilor privitoare la această privatizare, guvernul brazilian a indicat că modelul de privatizare nu a fost încă stabilit cu claritate.

Potrivit analiştilor, în urma acestor privatizări statul brazilian ar putea obţine în jur de 40 miliarde de reali (10,75 miliarde de euro) înaintea finalului anului 2018, o sumă considerabilă pentru un guvern care a fost recent nevoit să-şi majoreze estimările legate de deficitul public pentru acest an şi anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO