Business Internaţional

Vaccinarea anti-Covid continuă să devină o condiţie propriu-zisă de angajare în Statele Unite, unde „răbdarea are o limită” în ceea ce priveşte persoanele neinoculate. Între timp, apar măsuri similare şi în Europa

Vaccinarea anti-Covid continuă să devină o condiţie...

Autor: Eduard Ivanovici

18.09.2021, 07:31 112

Pe măsură ce tot mai mulţi angajaţi se întorc la locul de muncă după luni întregi în care au lucrat de acasă, statutul de vaccinare devine din ce în ce mai relevant şi, într-un număr tot mai mare de cazuri, o condiţie de angajare.

Atât în SUA cât şi în Europa, există tot mai multe joburi şi sectoare care le cer oamenilor să fie vaccinaţi complet împotriva Covid-19 – nu numai în segmente evidente, precum educaţia şi asistenţa medicală, ci şi în tehnologie, ospitalitate, turism şi finanţe, relatează CNBC.

În urmă cu aproximativ nouă luni, când au început campaniile de imunizare în Statele Unite şi Europa, majoritatea forţei de muncă a fost nevoită să aştepte pentru a-şi primi vaccinul, fiind prioritizaţi vârstnicii şi angajaţii din domeniul sanitar.

Însă vaccinurile au devenit între timp mai accesibile în ţările cu venituri mari, iar angajatorii le-au recomandat angajaţilor să se imunizeze, atât pentru sănătatea lor, cât şi pentru a-şi aduce businessurile la status-quo-ul de dinainte de pandemie.

În condiţiile în care eforturile de vaccinare se îndreaptă către populaţia neimunizată – adolescenţii, în mare parte –, adulţii nevaccinaţi s-ar putea confrunta cu o nouă serie de probleme în ceea ce priveşte reîntoarcerea la job sau reîncadrarea în anumite sectoare din piaţa muncii.

În SUA, situaţia a devenit mai tensionată săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden avertizând că „răbdarea are o limită”, de vreme ce infecţiile cu SARS-CoV-2 rămân ridicate din cauza variantei Delta.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO