Business Internaţional

Vă mai amintiţi de BlackBerry? Compania a raportat venituri de 174 de milioane de dolari în T1, peste estimările analiştilor. Acţiunile, plus 93% de la începutul anului

BlackBerry raportează o capitalizare bursieră de circa 7,2 miliarde de dolari

BlackBerry raportează o capitalizare bursieră de circa 7,2 miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

25.06.2021, 15:10 287

Furnizorul canadian de software-uri de securitate BlackBerry a depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street cu privire la veniturile din primul trimestru al anului, fiind alimentat de cererea pentru sistemul de operare ONX şi produsele dedicate securităţii cibernetice, transmite Reuters.

Veniturile au scăzut la 174 milioane de dolari în primul trimestru (încheiat pe 31 mai) de la 206 milioane de dolari în aceeaşi perioadă din 2020, însă rezultatul a întrecut media lansată de analiştii Refinitiv şi IBES de 171,25 milioane.

Cererea pentru servicii de securitate cibernetică a crescut constant pe măsură ce businessurile continuă să migreze către programe bazate pe cloud computing, care susţin schemele de muncă în regim remote din timpul pandemiei de Covid-19.

De asemenea, creşterile înregistrate de vânzările de maşini electrice au stimulat cererea pentru software-ul ONX, folosit în mare parte în cadrul automobilelor.

Pierderile nete din T1 au fost de circa 62 de milioane de dolari, sau 11 cenţi per acţiune, de la 636 de milioane, sau 1,14 dolari pe acţiune în 2020.

Compania a făcut parte din valul de „meme stocks” al investitorilor de pe Reddit, fapt ce a dus la o creştere de 93% a acţiunilor, BlackBerry ajungând astfel la o valoare de piaţă de circa 7,2 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO