Business Internaţional

Ursula von der Leyen consideră "inacceptabil" incidentul din Belarus cu avionul de pasageri

Ursula von der Leyen consideră "inacceptabil" incidentul...

Autor: Mihai Draghici

23.05.2021, 19:02 197

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a catalogat drept "inacceptabil" incidentul cu avionul de pasageri forţat să aterizeze în Belarus, îndemnând autorităţile de la Minsk să permită plecarea tuturor persoanelor aflate la bord.

"Este total inacceptabil să fie forţat să aterizeze la Minsk un avion al companiei Ryanair care efectua o cursă de la Atena la Vilnius", a declarat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

"Toţi pasagerii trebuie să aibă permisiunea de a continua călătoria spre Vilnius imediat şi trebuie să le fie garantată siguranţa. Orice încălcare a reglementărilor internaţionale de transport aerian trebuie să suporte consecinţele", a atras atenţia Ursula von der Leyen.

Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică după-amiază în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost luată în contextul unei ameninţări cu bombă.

Potrivit publicaţiei Der Spiegel, un activist al opoziţiei din Belarus, Roman Protasewitsch, a fost reţinut imediat după aterizarea avionului la Minsk.

Toţi pasagerii avionului au fost supuşi unor verificări imediat după aterizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO