Business Internaţional

Ursula Piech, soţia preşedintelui Volkswagen, ar putea intra în board-ul producătorului auto

Ursula Piech, soţia preşedintelui Volkswagen, ar putea intra în board-ul producătorului auto

Ferdinand Piech şi Ursula Piech

Autor: Vlad Popescu

12.03.2012, 11:05 293

Ursula Piech, soţia preşedintelui Volkswagen Ferdinand Piech, este pe cale să intre în Consiliul de Supraveghere al constructorului auto la reuniunea anuală a acţionarilor care va avea loc în luna aprilie, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că Ursula Piech (55 de ani) se va număra printre candidaţii pentru ocuparea scaunului lui Michael Frenzel, directorul general al operatorului de turism TUI, în Board-ul Volkswagen.

Ferdinand Piech, care va împlini luna viitoare vârsta de 75 de ani, va cere acţionarilor un nou mandat la preşedinţia Consiliului.

Piech, nepotul lui Ferdinand Porsche, fondatorul Porsche şi designerul renumitului Beetle, este cunoscut drept un strateg versat, lider incontestabil al Volkswagen.

Piech a plasat în 2010 acţiunile moştenite la Volkswagen în două fundaţii, peste care deţine controlul absolut până la moarte, scria atunci revista Focus.

Controlul asupra acţiunilor la VW ar trebui să-i revină ulterior Ursulei Piech, cu condiţia ca cei doi să rămână împreună până la moartea magnatului, iar soţia să nu se recăsătorească, potrivit Focus.

Nu este clar cine va controla Volkswagen după dispariţia lui Piech, însă Germania nu duce lipsă de tradiţie în privinţa preluării unor mari companii de către văduvele fondatorilor lor, notează Reuters, dând exemplu grupurile Axel Springer şi Bertelsmann.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO