Business Internaţional

Urmaşul lui Warren Buffett: Bill Gates?

Urmaşul lui Warren Buffett: Bill Gates?

Warren Buffett, Melinda şi Bill Gates (Foto: Gates Foundation)

Autor: Traian Terzianm

04.04.2011, 13:35 29

Demisia lui David Sokol, cel considerat a fi urmaşul lui WarrenBuffett la conducerea fondului de investiţii Berkshire Hathaway, aiscat multe comentarii legate de un nou posibil succesor almiliardarului american în vârstă de 80 de ani.

Planul de succesiune al Berkshire este ţinut în secret, însăniciunul dintre cei trei candidaţi interni ai companiei- Ajit Jain,Matthew Rose şi Tad Montross- nu par pregătiţi să îi ia loculbătrânului Buffett, este de părere editorialistul Andrew Bary,într-un comentariu publicat în revista Barron's.

Acesta este de părere că unul dintre cei vizaţi pentru a-lsuccede pe Warren Buffet, în cazul în care magnatul ar păţi ceva înviitorul apropiat, este prietenul său şi co-fondatorul Microsoft,Bill Gates, cel a cărui fundaţie va primi o parte din avereamiliardarului american în cazul în care acesta va muri.

"Gates are experienţa conducerii unei companii imense, este unprieten apropiat al lui Warren şi se ocupă de fundaţia care vaprimi cea mai mare sumă din averea lui Warren, acum evaluată la 50de miliarde de dolari", este de părere Andrew Bary.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO