Business Internaţional

Update: Surse au confirmat pentru WSJ tranzacţia momentului: AT&T preia Time Warner pentru 80 de mld. de dolari

Update: Surse au confirmat pentru WSJ tranzacţia...

Autor: Bianca Dorobanţu

22.10.2016, 23:57 1652

Gigantul american din telecomunicaţii AT&T a ajuns la un acord pentru a cumpăra Time Warner pentru o sumă de peste 80 de mld. de dolari, au declarat sâmbătă-seara surse apropiate pentru The Wall Street Journal. Tranzacţia va transforma operatorul telecom într-un gigant media. 

AT&T va plăti între 105 şi 110 dolari per acţiune, iar plata tranzacţiei va fi efectuată jumătate cash şi jumătate în acţiuni, mai spun aceleaşi surse.

Tranzacţia va fi de departe cea mai mare afacere din industria media din ultimii ani. Time Warner a avut o capitalizare de 68 de mld. dolari înainte ca WSJ să dezvăluie negocierele avansate între clee două companii, în timp ce AT&T a avut o capitalizare de 233 mld. dolari.  

Vineri, acţiunile Time Warner au crescut cu 7,3% la 89,48 dolari, în timp ce acţiunile AT&T au scăzut cu 3%, ajungând la 37,49 de dolari.

Conţinutul furnizat de Time Warner, care variază de la seriale faimoase precum Game of Thrones sau filmele din seria Batman la drepturile de difuzare ale meciurilor de baschet din NBA este atractiv atât pentru companiile tehnologice, cât şi de pe piaţa media din industrie. Veniturile anuale ale companiei sunt de 28 de mld. de dolari, conform Bloomberg.

Time Warner deţine în portofoliu Warner Bros, Turner Broadcasting, dar şi HBO, CNN sau TNT.

Pentru AT&T, achiziţia Time Warner ar însemna un conţinut exclusiv, care „ar ajuta la poziţionarea competitivă” faţă de rivalii din telecomunicaţii precum Verizon, T-Mobile şi Sprint SUA, spun analiştii pentru Financial Times.

Acum doi ani, un alt gigant media, 21Century Fox a vrut să cumpere Time Warner, însă tranzacţia nu a avut loc.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO