Business Internaţional

UPDATE . Posibil atac terorist pe Arena Manchester din Marea Britanie: 22 persoane şi-au pierdut viaţa, iar 59 sunt rănite în urma unei explozii

UPDATE . Posibil atac terorist pe Arena Manchester din...

Autor: Cătălina Mănoiu

23.05.2017, 04:30 5470

UPDATE 9.16 Poliţia din oraşul britanic Manchester a făcut public un nou bilanţ al victimelor exploziei de la concertul cântăreţei Ariana Grande, acesta ajungând la 22 de morţi şi 59 de răniţi, informează BBC News.

Ian Hopkins, şeful poliţiei din Manchester, a declarat că acesta este cel mai terifiant incident pe care forţele de ordine din oraşul britanic l-au avut de înfruntat până în prezent.

El a adăugat că peste 400 de ofiţeri de poliţie au fost desfăşuraţi noaptea trecută la faţa locului.

UPDATE 6.30 Poliţia din Manchester a declarat, marţi, că tratează explozia de la Manchester Arena ca pe un incident terorist până când va avea alte informaţii

"În prezent, tratăm incidentul ca pe unul terorist până când vom avea alte date", a anunţat un reprezentant al Poliţiei, adăugând că există o colaborare între Poliţie şi instituţiile care au atribuţii în domeniul combaterii terorismului.

Poliţia le-a cerut cetăţenilor să rămână vigilenţi.

Poliţia analizează posibilitatea unui atac terorist pe Arena Manchester, unde mai mulţi oameni au murit din cauza unei explozii, cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi 50 sunt rănite, potrivit New York Times.

Potrivit CCN, forţele de poliţie susţin că investigaţiile iau în calcul un posibil atactor sinucigaş, incidentul fiind tratat ca pe un posibil atac terorist.

Un bărbat surprins în imagini în zona Manchester Arena, care avea un rucsac, este posibilul terorist sinucigaş, potrivit CNN.

Poliţia declară că răniţii sunt trataţi la şase spitale şi anunţă numerele de urgenţă la care populaţia poate primi informaţii despre victime. De asemenea, poliţia pune la dispoziţie un număr de telefon la care oamenii pot raporta autorităţilor antiteroriste orice mişcare suspectă.

Surse americane, susţin că atacul este opera unui kamikaze.

La Londra s-a reunit cabinetul de securitate COBRA, fiind aşteptată o conferinţă de presă.

În urma unor zgomote puternice cei care asistau la un spectacol au ieşt în fugă de la eveniment generand busculate.

Manchester Arena este cea mai mare sala de spectacole, acoperita din Europa, având o capacitate de 21.000 de locuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO