Business Internaţional

Unul dintre fraţii lui clericului musulman Fethullah Gulen, arestat de autorităţile turce

Unul dintre fraţii lui clericului musulman Fethullah...

Autor: Mediafax

03.10.2016, 14:03 84

Fratele lui Fethullah Gulen a fost arestat de poliţie în districtul Gaziemir al provinciei Izmir, în urma informaţiilor care indicau că acesta locuia în casa unui apropiat, a anunţat agenţia publică de ştiri Anadolu.

Potrivit cotidianului Hurriyet, până recent, suspectul s-ar fi aflat în străinătate, însă serviciile turce de securitate au aflat că acesta s-a întors în ţară.

Mai multe rude ale clericului au fost arestat după tentativa de lovitură de stat, inclusiv un nepot, o nepoată şi mai mulţi verişori.

Procuratura din provincia Sakarya a anunţat că a iniţiat anchete ce vizează 148 pe persoane care sunt suspectate că ar avea legături cu mişcarea clericului Gulen. Un tribunal a emis mandate de arestare pentru 115 dintre acestea.

Poliţia a efectuat raiduri simultane în 27 de provincii pentru a reţine suspecţii.

În urma tentativei de lovitură de stat din luna iulie, autorităţile turce au trecut la arestarea persoanelor suspectate de legături cu clericul musulman Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că ar fi orchestrat lovitura de stat, lucru negat cu vehemenţă de cleric.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO