Business Internaţional

Unul dintre cele mai urmărite procese din lumea bancară de top se aproprie de final: Banca spaniolă Santander trebuie să-i plătească compensaţii de 68 mil. de dolari lui Andrea Orcel, actualul CEO al UniCredit Bank, pentru faptul că i-a retras peste noapte oferta de angajare din urmă cu doi ani

Unul dintre cele mai urmărite procese din lumea bancară...

Autor: Robert Manea

11.12.2021, 01:00 1869

Banco Santander SA, cea mai mare instituţie bancară din Spania, are de plătit italianului Andrea Orcel, actualul CEO al UniCredit Bank, compensaţii în valoarea de 68 milioane de euro (77 milioane de dolari), motiv fiind faptul că i-a retras oferta de angajare din urmă cu doi ani, scrie Financial Times.

Potrivit hotărârii, oferta de angajare a lui Orcel a stat la baza unui contract valid, dar acesta s-a destrămat  cand banca spaniolă nu a mai susţinut interviul cu acesta, în ianuarie 2019. Santandar a precizat că va face recurs la decizie şi speră un câştig de cauză.

Iniţial, Andrea Orcel a cerut un prejudiciu de 76 milioane de euro cele mai mari bănci spaniole pentru că a încălcat clauzele contractului, exclamând că a pierdut milioane de dolari din cauza compensaţiei oferite de fostul său angajator UBS Group AG şi potenţiale salarii de la Santander.

Banco Santander susţine că a anulat decizia de a-l angaja pe Orceli din cauza confictului avut cu UBS Group AG privind dublarea salariului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO