Business Internaţional

Unul dintre cele mai mari "simboluri" ale României: Cum au ajuns micii din Piaţa Obor în publicaţia The New York Times

Unul dintre cele mai mari "simboluri" ale României: Cum...

Autor: Nicolae Oprea

09.11.2018, 15:16 1987

Susanne Fowler a participat recent la un tur de promovare turistică a Bucureştiului, apoi a realizat o recenzie surprinzătoare pentru publicaţia The New York Times, iar aticolul se numeşte „36 de ore în Bucureşti”.

„Bucureştiul este ca pătrunjelul, ori îl iubeşti, ori îl urăşti, mi-a spus un român. Dar sunt multe lucruri de iubit la acest oraş care îţi oferă un gust al Europei mai puţin scumpe, România fiind în Uniunea Europeană, dar nu are moneda Euro. Încă se luptă cu corupţia la nivel guvernamental”, îşi începe Susanne Fowler articolul din publicaţia americană.

Sriitoarea povesteşte cum a vizitat „opulenta” vilă „de lux” a lui Nicolae Ceauşescu din Bulevardul Primăverii şi spune că Bucureştiul are parcuri frumoase, recomandând chiar Grădina Cişmigiu.

În cele 36 de ore petrecute în Capitala României, jurnalista a fost impresionată de Ateneul Român, dar şi de faptul că se circulă ieftin şi rapid cu metroul.

„Am luat metroul, care este rapid şi deloc scump, spre Piaţa Obor, unde am făcut o plimbare prin piaţa de fructe şi legume, apoi m-am aşezat la un picnic la Terasa Obor pentru o porţie de mici, pâine şi muştar”, mai povesteşte scriitoarea originară din America.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO