Business Internaţional

Unul dintre cele mai mari oraşe europene vrea să interzică circulaţia auto pentru a salva sute de vieţi şi pentru a diminua cu un sfert poluarea aerului

Unul dintre cele mai mari oraşe europene vrea să...

Autor: Business Magazin

05.10.2019, 10:51 294

Barcelona ar putea salva sute de vieţi şi ar putea diminua cu un sfert poluarea aerului dacă ar reuşi să implementeze un nou sistem de străzi. 

Un studiu realizat de Institutul pentru Sănătate Globală din Barcelona arată că ar putea fi prevenite 667 de decese premature în fiecare an, dacă s-ar reuşi construi toate cele 503 superblocuri proiectate în planul iniţial al oraşului, scrie The Guardian.

Superblocurile sunt grupuri de străzi construite între blocuri, pe care traficul ar putea fi redus până la zero, spaţiul putând fi pus astfel la dispoziţia pietonilor sau transformat în zone de joacă.

Conceptul a fost gândit de BCNecologia, o agenţie condusă de Salvador Rueda.Raportul susţine că toate cele 503 superblocuri ar reduce nivelul de dioxid de azot (NO2)  cu 24%, de la nivelul actual de 47 de miligrame pe metru cub la 36 de miligrame pe metru cub, nivelul maxim recomandat fiind de 40 de miligrame/mc.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO