Business Internaţional

Unul dintre cele mai folosite medicamente din România a fost retras de pe piaţa din Australia. Care este motivul

Unul dintre cele mai folosite medicamente din România a...

Autor: Departamentul Life

14.12.2015, 14:21 4601

Produsele din gama Nurofen menite să trateze anumite dureri, precum migrenele, erau identice, a arătat curtea de justiţie, adăugând faptul că acestea erau vândute la un preţ aproape dublu faţă de cel al medicamentului standard.

Producătorul Reckitt Benckiser a declarat că acest caz este legat doar de Australia şi că decizia judecătorească nu se aplică şi în alte ţări. Reprezentanţii companiei au mai spus că se vor supune deciziei curţii şi că aceasta "nu şi-a propus să inducă în eroare consumatorii".

Produsele afectate de acest ordin judecătoresc sunt cele pentru dureri de spate, dureri menstruale, migrene şi dureri de cap cauzate de tensiune.

"Fiecare produs era menit să trateze doar o anumită durere", însă acestea conţineau aceeaşi cantitate de ingredient activ, ibuprofen lysine 342 mg, se arată în decizia judecătorilor. Astfel, s-a arătat că produsele nu erau mai eficiente în tratarea tipului de durere marcat pe ambalaj decât oricare alt tip de Nurofen.

Compania britanică Reckitt Benckiser, care produce, pe lângă Nurofen, şi produsele de curăţare Dettol şi Harpic, a fost somată să transmită public, inclusiv pe pagina sa web, decizia curţii de justiţie australiană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO