Business Internaţional

Uniunea Europeană stă cu ochii pe fraudele din România. Comisia Europeană a solicitat ca ţara să comunice măsurile privind combaterea acestor acţiuni

Uniunea Europeană stă cu ochii pe fraudele din...

Autor: Petru Mazilu

03.12.2020, 14:47 266

Comisia Europeană a solicitat în mod oficial ca Irlanda şi România să comunice măsurile de transpunere a normelor UE de combatere a fraudelor vizând bugetul Uniuni. Solicitările au fost trimise joi celor două ţări. 

Comisia Europeană a a anunţat că a decis să trimită avize Irlandei şi României din cauza neîndeplinirii obligaţiei de a comunica transpunerea normelor UE în legislaţia lor naţională privind combaterea fraudelor vizând interesele financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal.

În urma avizelor de joi, România şi Irlanda au la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor expuse de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la acest caz.

Statele membre trebuiau să informeze Comisia până în iulie 2019 cu privire la măsurile luate pentru punerea în aplicare a directivei. Aceste norme cresc nivelul de protecţie a bugetului UE prin armonizarea sancţiunilor şi a perioadelor de limitare ale infracţiunilor care afectează interesele financiare ale Uniunii.

De asemenea, directiva pune bazele Parchetului European (EPPO), care va investiga, va urmări penal şi va obţine sancţionarea acestor infracţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO