Business Internaţional

Uniunea Europeană se întâlneşte cu cele mai mari puteri asiatice pentru a stabili ofensiva faţă de tarifele lui Trump

Uniunea Europeană se întâlneşte cu cele mai mari...

Autor: Alex Ciutacu

01.08.2018, 18:22 72

Liderii celor mai mari puteri asiatice se vor alătura Uniunii Europene pentru un summit la Bruxelles unde urmează să discute în luna octombrie situaţia comercială din lume şi să stabilească un răspuns pe front comun faţă de tarifele preşedintelui american Donald Trump, potrivit Bloomberg.

În cadrul conferinţei pe comerţ şi schimbări climatice vor fi reprezentanţi din 51 de ţări europene şi asiatice. Summit-ul ar putea aduce un răspuns coordonat faţă de administraţia Trump, anunţă structura europeană.

Uniunea Europeană, China şi Japonia au fost în centrul discuţiilor cu Trump după decizia acestuia de a retrage SUA din acord climatic de la Paris şi după cea de a impune tarife unilaterale pe importurile de la cei mai mari parteneri de comerţ ai ţării.

Întâlnirea acestora coincide cu summit-ul UE din 18 octombrie, în care ţările membre dezbat tot viitorul politicilor de comerţ şi „rolul Uniunii Europene în sistemul de comerţ multilateral”.

Iniţial, acest eveniment a fost planificat pentru a stabili ultimele detalii cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, însă recentul scandal pornit de Donald Trump a schimbat priorităţile puterilor mondiale.

Doi oficiali au declarat pentru Bloomberg că întâlnirea cu privire la Brexit ar putea avea loc în Salzburg, Austria în 20 septembrie. Aceştia au mai adăugat că, ţinând cont de ritmul lent în care se mişcă negocierile, ne vom aminti cu toţii de negocierile UE pentru salvarea Greciei şi de durata acestora.

Un al treilea oficial susţine că Uniunea Europeană vede cu îngrijorare comportamentul Marii Britanii şi faptul că oficialii britanici nu fac prea multe eforturi pentru a grăbi negocierile.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO