Business Internaţional

Uniunea Europeană denunţă atitudinea "inacceptabilă" a Turciei, ameninţând cu schimbarea abordării

Uniunea Europeană denunţă atitudinea "inacceptabilă"...

Autor: Mihai Draghici

22.08.2017, 20:05 194

"Cred că a venit vremea ca statele membre ale Uniunii Europene să discute implicaţiile strategice ale atitudinii Turciei. A privi pasiv nu este o strategie politică de termen lung", a declarat Johannes Hahn într-un interviu acordat publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

"Ingerinţele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în campania electorală a altui stat şi solicitările privind extrădarea adversarilor politici sunt inacceptabile", a atras atenţia comisarul european pentru Extindere.

"Se pare că Ankara nu vrea să îşi modifice abordarea, îndepărtându-se astfel de Europa", a subliniat Hahn.

Recep Erdogan i-a îndemnat pe imigranţii turci din Germania să nu voteze cu Uniunea Social-Democrată (CDU), formaţiunea cancelarului Angela Merkel, cu Partidul Social-Democrat (SPD) sau cu Partidul Verzilor, numindu-i "inamici" ai Turciei.

Administraţia de la Ankara cere extrădarea clericului musulman de origine turcă Fethüllah Gülen, aflat în SUA şi acuzat că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat militară din iulie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO