Business Internaţional

Uniunea Europeană condamnă decizia lui Donald Trump de a interzice turiştilor europeni să intre în SUA pentru 30 de zile: „O decizie unilaterală, luată fără consultări”

Uniunea Europeană condamnă decizia lui Donald Trump de...

Autor: Alex Ciutacu

12.03.2020, 14:30 272

Uniunea Europeană a criticat joi decizia luată de preşedintele american Donald Trump de a impune restricţii de călătorie în SUA pentru cetăţenii din majoritatea ţărilor europene, susţinând că această decizie ar fi trebuit luată după consultări cu blocul european.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri restricţii de călătorie pentru cetăţeni din 26 de ţări europene. Interdicţia de a intra în SUA va începe vineri dupăamiază şi va dura cel puţin 30 de zile.

Decizia Washingtonului vine după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a etichetat coronavirusul drept pandemie – cu 127.000 de cazuri confirmate la nivel global, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, citate de CNBC.

Trebuie menţionat că deşi numărul cazurilor a ajuns la acest nivel, peste 68.000 dintre aceştia s-au recuperat şi au depăşit boala. Numărul celor care au murit se ridică la circa 4.700 la nivel global.

„Coronavirusul este o criză globală, nu se limitează la niciun continent şi rezolvarea crizei necesită cooperare, mai degrabă decât acţiuni unilaterale”, au spus Charles Michel, preşedintele Consiliului European şi Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, într-o declaraţie comună.

Liderii europeni au avut joi o videoconferinţă în care au discutat despre modurile în care pot răspunde la criza generate la nivel global de coronavirus. Aceştia au decis să prevină o situaţie de insuficienţă în ceea ce priveşte echipamentele medicale, să promoveze dezvoltarea unui vaccin şi să creeze un fond de 25 miliarde euro pentru a limita impactul economic al coronavirusului.

„Uniunea Europeană critică faptul că SUA a decis să impună interdicţii de călătorie în mod unilateral şi fără consultări”, au transmis cei doi oficiali de top ai Uniunii Europene, adăugând că „Uniunea Europeană ia măsuri drastrice pentru a limita extinderea virusului”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO